Om meg

Om meg

Hei! Jeg heter Jan og startet bloggen fordi jeg ikke hadde egen kokebok. Dette er i utgangspunktet et hobbyprosjekt for å bli flinkere på kjøkkenet. Jeg er ingen gourmet og de fleste oppskriftene jeg skriver om er enkle retter basert på ingredienser de fleste har på kjøkkenet.

Livet mitt består av jobb, trening, travle dager og lange frokoster i helgene. Maten jeg lager må passe inn i den livsstilen ellers mister jeg helt motivasjonen.

Lager jeg all maten selv?

Ja! Det er jo litt av poenget. Ellers lærer jeg jo ingenting. Når jeg begynner å bli fornøyd med en oppskrift publiserer jeg den her i håp om tilbakemeldinger. Senere går jeg tilbake og justerer den om jeg oppdager en bedre fremgangsmåte.

Før jeg legger ut en oppskrift tester jeg den alltid 2-3 ganger med litt ulike variasjoner. Jeg har ikke lyst å skrive om noe jeg ikke har testet selv.  

Hvorfor navnet «mannemat»? 

Uttrykket «mannemat» for meg er mer enn fet pizza og burger. Den moderne mannen liker fremdeles pizza og burger, men det er ingenting som tilsier at denne burde være ekstremt usunn. Det viktigste er jo at maten man lager smaker digg! 

Nå er jo ikke jeg i utgangspunktet så opptatt av dette med kjønnsroller og mat. Men følte jeg måtte forklare navnevalget siden de fleste ville forventet grisemat på denne bloggen. 

Mat for menn burde være enkel, god og næringsrik. Det er på tide at vi kvitter oss med de gamle stereotypene der ekte menn ikke spiser sunn mat. Søker du i Google etter «kvinnemat» så finner du heller ikke mange referanser til cupcakes og kaker.

Hvem er bloggen for? 

Alle! Men det er fullt mulig at mange gourmeter styrer unna. Jeg tror de som får best nytte av bloggen er de som ønsker; god, enkel, og næringsrik mat som de kan lage med ingredienser de har hjemme. 

Jeg har gjort mitt beste for å gjøre bloggen enkel å bruke:

  • Oppskriftene er sortert etter måltider
  • Ingrediensene jeg bruker samles i en felles liste etter hvor ofte de blir brukt
  • Du kan sortere alle matretter etter ingrediensene, så vil du finne ut hvilke andre retter du kan lage med banan er det bare et klikk unna. 
  • Alle oppskrifter kan printes ut og deles.

Ta kontakt

Blogglistenhits